Αφιέρωμα της εκπομπής Top 5 του fightsports.gr στους καλύτερους έλληνες αθλητές των ερασιτεχνικών μαχητικών αθλημάτων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Αγώνας Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου (No Gi) του αθλητή Ρίζου Σταύρου του συλλόγου Διογένης Fighting Club, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2014.

Ο Garrett είναι 23 ετών, με ύψος 1,52 μέτρα και βάρος 59 κιλά. Παρόλο που έχει διαγνωστεί με Σύνδρομο Down και ρευματοειδή αρθρίτιδα, βρήκε το πάθος του στο ΜΜΑ (Μικτά Μαχητικά Αθλήματα), γιατί το άθλημα αυτό τον έκανε να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.

Ο πατέρας του, τον υποστήριξε στην απόφασή του να αρχίσει προπονήσεις Μικτών Μαχητικών Αθλημάτων και να λάβει μέρος σε αγώνα UFC με αντίπαλο στην κατηγορία βάρους του, παρότι όλη η υπόλοιπη οικογένεια εναντιώθηκε στην απόφαση αυτή και ιδιαίτερα στον πατέρα του που ενθάρρυνε κάτι τέτοιο.

Το Πιστεύω του είναι «Μην υποχωρείς ποτέ από έναν αγώνα και να σηκώνεται και να συνεχίζεις.»

ο Garrett είναι πλέον προπονητής ΜMA και διδάσκει σε παιδιά πώς να παλεύουν. Αυτή τη στιγμή προπονεί ένα άλλο παιδί με σύνδρομο Down και τον βοηθά να πετύχει στη ζωή.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν υπάρχουν όρια στη ζωή, μην περιορίζεται τον εαυτό σας πάρτε παράδειγμα από τον Garrett.

 

Αγώνας του Αρζουμανίδη Γιάννη εναντίον του Λιθουανού αθλητή Vaikasas E. στο 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαχητικού Σάμπο.

Αγώνες Τζούντο της πρώτης ημέρας των XVII Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στην πόλη Μυρσίνη της Μικράς Ασίας.

Αγώνες Τζούντο της πρώτης ημέρας των XVII Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στην πόλη Μυρσίνη της Μικράς Ασίας.

Στη Σκόπελο, στη μικρή αυτή γωνιά του Αιγαίου, εδώ και 2 σχεδόν χρόνια ιδρύθηκε τμήμα Μεικτών Πολεμικών Τεχνών, με έδρα το Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μπάσκετ-Βόλεϋ του Δήμου Σκοπέλου, με την ονομασία "Οι Μαχητές του Δράκου" (Dragon’s Fighters).

Τελικός της κατηγορίας των 62 κιλών ερασιτεχνικού ΜΜΑ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών του 2013 μεταξύ των Asker BARAGUNOV (RUS) και G. CONSTANTIN (ROU).

Τελικός της κατηγορίας των 84 κιλών ερασιτεχνικού ΜΜΑ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών του 2013 μεταξύ των Alessio DI CHIRICO (ITA) και Apavel POCATILOV (MDA).

Τελικός της κατηγορίας των 71 κιλών ερασιτεχνικού ΜΜΑ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών του 2013 μεταξύ των Mateusz GAMROT (POL) και Andrey GAIN (RUS).