Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, με την ομιλία της "Αθλητισμός & Διατροφή" στα παιδιά των σχολείων της Πετρούπολης, εγκαινιάζει ουσιαστικά τη συνεργασία του ΣΕΟ με τον Δήμο Πετρούπολης.

Ποιες τροφές έχουν θρεπτική αξία; Γιατί κάνουμε πράγματα που είναι αρνητικά για την υγεία μας, ενώ γνωρίζουμε ότι μας βλάπτουν; Τι είναι στ' αλήθεια τροφή; Υπάρχουν καλά και κακά λίπη; Ποια είναι η φυσική δίαιτα του ανθρώπου; Τι σχέση έχει η χοληστερίνη με την υγεία μας; Μπορούμε να τρώμε αυγά και αν ναι πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα; Ποια είναι η απόλυτα χειρότερη τροφή; Ποιο συστατικό της διατροφής μας είναι πολύ πιο βλαβερό από το λίπος;

Διάλεξη του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά σε ομάδα Μαθητών στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα.

Το έθιμο «Δρακοκτονία» αναβιώνει κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, στο Ν. Σούλι του δήμου Εμμανουήλ Παππά. Πρόκειται για ένα έθιμο που στηρίζεται στη θρησκευτική λαϊκή παράδοση του νομού και περισσότερο θυμίζει παραμύθι και το οποίο χάνει της ρίζες του στα βάθη των αιώνων.

Το "Μυστικό" της Ιατρικής Επιστήμης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Διάλεξη του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης στα πλαίσια της διεθνούς αρχαιολογικής έκθεσης: "ΙΑΣΙΣ. Υγεία Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό".

Ποιο είναι το μυστικό της ιατρικής επιστήμης και πως επιτυγχάνεται η ιάση; Τι έχει αλλάξει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, πως ο Ιπποκράτης και οι γιατροί της αρχαιότητας διαχειρίζονταν τη γνώση και την παρατήρηση για την επίτευξη υγείας; Πως η σύγχρονη ιατρική τείνει όλο και περισσότερο να ευθυγραμμιστεί με την φύση και την ενίσχυση της υγείας; Ποιες αναμένεται να είναι οι επόμενες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και της ιατρικής στα επόμενα 20 χρόνια;

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Metabolomic Clinic Αυτοάνοσα Νοσήματα και Μεταβολικές Διαταραχές, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II, Μετεκπαιδευθείς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (GIMSS), President of The European Institutes of Metabolomic & Nutritional Medicine

 

Παρέμβαση της Βούλας Ζυγούρη στην εκδήλωση - συζήτηση του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, για τον νέο αθλητικό νόμο, που έγινε σε αίθουσα της Βουλής. Ανάμεσά τους βρέθηκαν πρόεδροι, εκπρόσωποι αλλά και νομικοί σύμβουλοι αθλητικών Ομοσπονδιών, αθλητές, καθηγητές των ΤΕΦΑΑ, μέλη από συνδέσμους παικτών και της διαιτησίας, καθώς και εργαζόμενοι στο χώρο του Αθλητισμού και εκπρόσωποι του Αθλητισμού των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ).

 

Άφησαν για λίγο τις πισίνες, τους στίβους, τις παλαίστρες, τις αυξημένες κοινωνικές και επαγγλεματικές υποχρεώσεις τους και συμμετείχαν στο καθιερωμένο Fashion Event του Eλληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών ΕΝΟΑ, για την προαγωγή Φιλαθλητικών και Φιλανθρωπικών σκοπών, κερδίζοντας έτσι τα βλέμματα και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Έτσι οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος ΣΕΟ), Εύη Μωραϊτίδου (Αντιπρόεδρος), Βιργινία Κραβαριώτη (Β' Αντιπρόεδρος), Βούλα Ζυγούρη (Γενική Γραμματέας), Αγγελική Καραπατάκη (Ταμίας ΔΣ), Αθανασία Τσουμέλεκα (Bάδην) και Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Λευτέρης Κόνσολας (Κωπηλασία), με την στυλιστική επιμέλεια της Έλενας και του Γιώργου Βορρέα ανέβηκαν για λίγο στην πασαρέλα και στο πνεύμα της Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία αποτελεί έναν από τους πυλώνες αξιών του Συλλόγου τους.

Βίντεο της Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής αφιερωμένο στην αδελφοποίηση των πόλεων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Colorado Springs.

 

Το βίντεο βασίζεται σε αποσπάσματα της ηχογραφημένης διάλεξης που έδωσε ο Νίκος Σαραντάκος με θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για την Ελληνική Γλώσσα" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μ.Ι.Θ.Ε.) στις 8 Ιανουαρίου 2014.

Ολόκληρη η διάλεξη βρίσκεται αναρτημένη σε γραπτή και ηχητική μορφή στο blog του Νίκου Σαραντάκου https://sarantakos.wordpress.com/2014.

 

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το φετινό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης, διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε από 1 έως και 6 Απριλίου στη Βάνταα της Φινλανδίας.

 

Βίντεο από την περσινή προσπάθεια του αθλήματος και των ανθρώπων του, για την παραμονή του αθλήματος στο πρόγραμμα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.