Μαθήματα "εκκωφαντικής" Ανθρωπιάς

Γράφτηκε από την Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 09:34

Μαθήματα "εκκωφαντικής" ανθρωπιάς έδωσαν τα μέλη της της εθελοντικής ομάδας «Ελλήνιον» το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 ώρα 19:00 στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας σε μια συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας.

Σχολικός αθλητισμός

Γράφτηκε από τον Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 15:13

Στα πλαίσια του διήμερου πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου Πεδιάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 παρουσίαση προπονητικής μονάδας στο άθλημα της πάλης από τους μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του σχολείου μας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Ν. Ημαθίας κ. Κώστα Mπουζιώτα την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και ώρα 14:00 -18:00 με θέματα:

Στο ν. 4186/2013 προβλέπεται η ίδρυση Αθλητικών Ακαδημιών (Άρθρο 41 Αθλητικές Ακαδημίες - σελ. 43) που θα περιλαμβάνουν Αθλητικά Γυμνάσια καθώς και Λύκεια.

Άθληση και Παιχνίδι στην Προσχολική Ηλικία

Γράφτηκε από τον Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 08:45

Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα πολύ φιλικό και επικοινωνιακό περιβάλλον μάθησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07-12-2013 το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Άθληση και Παιχνίδι στην Προσχολική Ηλικία: Στόχοι, Περιεχόμενα, Μέθοδοι" που διεξήχθη στα πλαίσια του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο χώρο της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Εθνικής Αμύνης & Αλ. Σβώλου γωνία, 2ος όροφος).

Επιμορφωτικό σεμινάριο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Γράφτηκε από την Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 09:26

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Κώστα Δράμπη για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης-Φλώρινας με θέμα: "Δημιουργική μάθηση - Ψυχοκινητική αγωγή - Νέες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις".

πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Κώστα Δράμπη για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης-Φλώρινας με θέμα: "Δημιουργική μάθηση - Ψυχοκινητική αγωγή - Νέες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις".

Mε μεγάλη συμμετοχή παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία Εορδαίας πραγματοποιήθηκαν οι 10oι Σχολικοί Αγώνες Κλειστού στίβου Σχολείων Εορδαίας.

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Γράφτηκε από την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 14:08

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασαν οι μαθητές του 5ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πτολεμαΐδα στις 12, 13 & 14 Μαρτίου τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Τεχνολογία Γυμνασίου στον 21ο αιώνα με το μυαλό, τα χέρια και την καρδιά!».

Τις επιτυχημένες δράσεις αλλά και τις εμπειρίες της Ρομποτικής Ομάδας από το Παγκόσμιο Cump Ρομποτικής μοιράστηκε ο κ. Ζαραφείδης Μπάμπης με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του 5ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας.