Υποχρεώσεις σωματείων για το ημερολογιακό έτος 2018

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Στιγμιότυπο από τον τελικό των 61 κιλών μεταξύ των Καλανίδη Θεοχάρη και Βίννικ Ιβάν. Στιγμιότυπο από τον τελικό των 61 κιλών μεταξύ των Καλανίδη Θεοχάρη και Βίννικ Ιβάν. palema.gr

Οδηγίες για την διεξαγωγή του αγωνιστικού προγράμματος του 2018 καθώς και διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις των σωματείων προς την Ομοσπονδία απέστειλε επισήμως η ΕΛ.Ο.Π. στα σωματεία μέλη της.

Αναλυτικότερα η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ της ΕΛ.Ο.Π.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας αποστέλλουμε το ημερολογιακό Αγωνιστικό πρόγραμμα έτους 2018. Οι προκηρύξεις των αγώνων θα αναρτηθούν προς ενημέρωσή σας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.elop.gr, στο Facebook της Ομοσπονδίας και στο www.palema.gr.

Επισημαίνονται δε τα παρακάτω:

Σωματεία - µέλη της EΛ.O.Π τα οποία δεν έχουν λάβει κωδικό ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στο άθλημα της Πάλης από την ΓΓΑ, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αγωνιστική ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας.

Μετά τις συνεχείς περικοπές της επιχορήγησης από την πολιτεία προς το άθλημα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία µε απόφαση του Δ.Σ. ορίζεται το ποσό των δέκα ευρώ (10€) ως παράβολο συμμετοχής για κάθε αθλητή/τρια στα Αναπτυξιακά πρωταθλήματα και Παιδικά τουρνουά. Εξαιρούνται τα Πανελλήνια πρωταθλήματα (ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασίδων, παµπαίδων - παγκορασίδων & Πάλης στην Άµµο). Το ποσόν των 10 ευρώ θα καταβάλλεται πριν από την ζύγιση ή θα κατατίθεται πριν την διοργάνωση στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΛΟΠ και θα προσκομίζεται το παραστατικό κατά την ζύγιση.

Τα σωματεία - µέλη έχουν υποχρέωση επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος ή κατά την δήλωση συμμετοχής των αγώνων να αποστείλουν τα παρακάτω στοιχεία:

Α) Να δηλώσουν εγγράφως στην ΕΛ.Ο.Π, τον προπονητή τους αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό του την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ και (το τηλέφωνο επικοινωνίας και την ηλεκτρονική διεύθυνση- email).

Β) Να αποστείλουν εγγράφως τα στοιχεία των νομίμων εκπροσώπων τους, ήτοι του προέδρου και του γενικού γραμματέα τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Γ) Να δηλώσουν την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του σωματείου και το φαξ επικοινωνίας τους µε την Ομοσπονδία.

Σωματεία που δεν θα στείλουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.

Στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης (UWW) δικαίωμα συμμετοχής µε ιδία έξοδα έχουν µόνο οι αθλητές που έχουν καταλάβει, αυστηρά και μόνο, την 1η Θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατόπιν θετικής εισήγησης του Ομοσπονδιακού προπονητή και έγκριση της Τεχνικής Επιτροπής.

Σωματείο-µέλος που ενδιαφέρεται να µμεταβούν αθλητές σε επίσημα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης (UWW), θα πρέπει (50) πενήντα ημέρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, αυστηρά για Ευρωπαϊκά & Παγκόσµια να αποστείλει έγγραφο αίτημα που να αναφέρει την πλήρη σύνθεση της ομάδας και την κάλυψη των εξόδων. Όταν πρόκειται για έκδοση licence αθλητή το σωματείο θα πρέπει να καταθέσει στην Ομοσπονδία μαζί µε την δήλωση το αντίγραφο διαβατηρίου, φωτογραφία και το αντίτιμο του ποσού σύμφωνο µε τον Κανονισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (UWW), σε αντίθετη περίπτωση δεν θα κατατίθεται η συμμετοχή των αθλητών στη Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης (UWW).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα µε το καταστατικό της ομοσπονδίας όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι ταμειακά εντάξει, να έχουν τακτοποιήσει το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων τους προς την ΕΛΟΠ κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛ.Ο.Π, συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2017 θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους που αφορούν (ετήσιες συνδρομές , εγγραφές, μεταγραφές, κλπ). Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο λογιστήριο της EΛ.O.Π.

Για οποιοδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς.

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Τραμπάκουλος

Ο Γ. Γραμματέας
Ξενοφών Αθανασίου

Σχόλια
Κουκλίδης Χαράλαμπος

Διαχειριστής του www.palema.gr, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής πάλης στον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ὁ Ἠμαθίων.

Ιστότοπος: www.palema.gr