Πανηγύρι Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 09:05

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διεξαχθούν αγώνες παραδοσιακής πάλης στην Πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου στη Νιγρίτα Σερρών.

Με αφορμή τα πανηγύρια στα Χίλια και στον Ακρίτα (Αλάνατ στα Πομάκικα και Αλάντεπέ στα τούρκικα), τα οποία έκλεψαν οι Τούρκοι από τους Πομάκους, επισημαίνουμε τα χονδροειδή ψέματα που διαδίδουν, ότι δήθεν την πάλη την έφεραν οι Τούρκοι στη Θράκη...!

Σύσκεψη στη Corsier-sur-Vevey, έδρα της FILA πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου από την διοίκηση της FILA και εκπροσώπους του Παγκρατίου και της Πάλης με Ιμάντες.

Ο Αλί Gürbüz κατέκτησε τον τίτλο του Αρχιπεχλιβάνη (Baspehlivan) για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά τους παραδοσιακούς αγώνες πάλης με λάδι ή κισπέτια που έγιναν στην Αδριανούπολη από 2-8 Ιουλίου και τώρα βάζει σαν στόχο τη μόνιμη κατοχή της χρυσής ζώνης.

Φεστιβάλ παραδοσιακής πάλης του Kirkpinar

Γράφτηκε από τον Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 10:23

Ο Πρόεδρος της FILA κ. Raphael Martinetti, παρακολούθησε το ιστορικό φεστιβάλ παραδοσιακής πάλης με λάδι του "Kirkpinar" που πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη από 2 έως 8 Ιουλίου με τη συμμετοχή 1.567 παλαιστών.

Αγώνες Πάλης του Γαλλόφωνου Νίγηρα

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 10:53

Η Ομοσπονδία Παραδοσιακής Πάλης Gouren κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Νιγηριανής Πάλης, και τους 5ους Αγώνες Πάλης του Γαλλόφωνου Νίγηρα που πραγματοποιήθηκαν από 7 έως 17 Δεκεμβρίου 2005.

Tocati, 9ο διεθνές φεστιβάλ παιχνιδιών του δρόμου

Γράφτηκε από τον Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 13:07

Από 23 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, θα λάβει χώρα στο ιστορικό κέντρο της Βερόνα, το Tocati, 9ο διεθνές φεστιβάλ παιχνιδιών του δρόμου, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αρχαίων Παιχνιδιών (AGA), σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου της Βερόνας. Ανάμεσα στα παιχνίδια από διαφορετικές ηπείρους που θα διεξαχθούν, θα υπάρχει Capoeira (χορός-πάλη) από τη Βραζιλία και Kabubu (παραδοσιακή πάλη) από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η πάλη στη φυλή των Νούμπα

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 17:03

Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, οι Νούμπα άρχισαν την πάλη, ώστε να μιμηθούν ορισμένα είδη πιθήκων που υπήρχαν σε αφθονία στη περιοχή. Μικρά παιδιά που δεν είναι ακόμη σε θέση να περπατήσουν κανονικά, αρχίζουν να μιμούνται τις πόζες του χορού και της πάλης των μεγαλύτερων τους. Από πολύ νεαρή ηλικία, κάθε υγιές αγόρι θα προετοιμάσει τον εαυτό του για να γίνει παλαιστής.

Από 4 έως 10 Ιουλίου διεξήχθησαν στην Αδριανούπολη οι ετήσιοι αγώνες πάλης με λάδι (Yagli gures) ή Κισπέτια ένα είδος ελληνορωμαϊκής, ελεύθερης πάλης όπου οι παλαιστές (πεχλιβάνηδες) παλεύουν λαδωμένοι.

Παραδοσιακά παιχνίδια πάλης

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 10:00

Στις 27 Μαΐου 2011, η Ομοσπονδία σχολικού αθλητισμού της Βρετάνης (UGSEL), για τα 100ά γενέθλιά της, διοργάνωσε μια σειρά παιχνιδιών με θέμα «Παιχνίδια του κόσμου». Η Ti Ar Gouren, μέλος της ETSGA είχε αναλάβει τα παιχνίδια της πάλης, με το Back-hold (Βόρεια Βρετάνη), S'Istrumpa (Σαρδηνία), Lucha Leonesa (Ισπανία), Kokowa (Νιγηρία) και Gouren (Βρετάνη).