Πέντε χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο έρχονται στο Παρίσι πεινασμένοι για το χρυσό μετάλλιο

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Πέντε χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο έρχονται στο Παρίσι πεινασμένοι για το χρυσό μετάλλιο United World Wrestling

Πέντε πρωταθλητές freestyle από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 έρχονται στο Παρίσι πεινασμένοι για ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Αλλά, το πολύ, μόνο τέσσερις από αυτούς τους παλαιστές μπορούν να αφήσουν την Πόλη του Φωτός με λίγο πιο χαλαρή στο περίπατο τους και κάποιο χρυσό swag στις χειραποσκευές τους.

Ο Vladimir KHINCHEGASHVILI (GEO), ο Hassan YAZDANI CHARATI (IRI) και ο Taka AKGUL (TUR) προτιμούν να κερδίζουν χρυσό στις αντίστοιχες κατηγορίες βάρους τους. Όμως, ο νικητής του τέταρτου χρυσού μετάλλου θα μπορούσε πολύ καλά να αποφασιστεί στον τελικό αγώνα της τελευταίας ημέρας του Senior World Wrestling Championships.

Και, θα ήταν σωστό ότι θα ήταν - ο Abdulrashid SADULAEV (RUS) και ο Kyle SNYDER (ΗΠΑ) να τερματίσουν στον τελικό των 97 κιλών. Το middleweight κυβερνήτης έναντι του υπερασπιστή πρωταθλητής βαρέων βαρών - για ένα χρυσό μετάλλιο και τα δικαιώματα καυχησιολογίας μέχρι το επόμενο "αγώνα του αιώνα".

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος πρέπει σίγουρα να έχουν συμβουλευτεί έναν ψυχικό προγραμματισμό για να βάλουν τρεις από τους χρυσούς μετάλλους του Ρίο 2016 σε δράση την πρώτη ημέρα της ελεύθερης πάλης στο AccorHotels Arena ενώ θα σώσει την αναμέτρηση του Sadulaev-Snyder για το μεγάλο φινάλε.

Την πρώτη ημέρα, ο Khichegashvili, ο χρυσός μετάλλιος στα 57 κιλά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εισέρχεται σε 61 κιλά μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή δύο φορές ΧΑΪΙ ΑΛΙΕΒ (AZE). Ο Γιαζάνι, ο νικητής στα 74 κιλά στο Ρίο, θα φτάσει στα 86 κιλά όπου θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του, ενώ ο Αγκούλ επιδιώκει ένα τρίτο παγκόσμιο στέμμα 130 κιλών για να πάει με το χρυσό του Ρίο.

Το τέταρτο γεγονός για την Παρασκευή θα είναι 57kg, το οποίο δεν έχει σαφείς αθλήτριες απουσία και των τεσσάρων μετάλλων από το Rio 2016. Και ο μοναδικός παίκτης που επιστρέφει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λας Βέγκας το 2015 είναι ο βραβευμένος με το χάλκινο μετάλλιο ERDENEBAT Bekhbayar (MGL).

Για την τελευταία ημέρα του αγώνα, 65 κιλά είναι επίσης αδύνατο να χάνεται με την απουσία τόσο των φιναλίστ του χρυσού μετάλλου όσο και της μετανάστευσης των χάλκινων μεταλλίων του Ρίο Φρανκ ΧΑΜΙΖΟ (ΙΤΑ) και του Ιχτιγιόρ ΝΑΒΡΥΖΟΒ (UZB) στα 70 κιλά. Εκεί, το δίδυμο είναι έτοιμο να επαναλάβει το τελικό του Λας Βέγκας 2015 ελαφρύ πρωτάθλημα - κέρδισε ο Chamizo, 4-3, στα δευτερόλεπτα κλεισίματος.

Οι συμμετοχές των 65 κιλών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν το Rio Olympian Zurabi IAKOBISHVILI (GEO), ο οποίος κέρδισε το μνημείο Ziolkowski σε 70 κιλά τον Ιούλιο, καθώς και τον παγκόσμιο ασημένιο μετάλλιο του 2010 Alan GOGAEV (RUS) και τον ευρωπαϊκό επιλαχόντα στο 70kg Magomedmurad GADZHIEV (POL).

Στο 74 κιλών, στο Λονδίνο το 2012 ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιορδανίας BURROUGHS (USA) θα αναζητούν ένα τέταρτο παγκόσμιο τίτλο για να πάει με ένα χρυσό μετάλλιο από το Λονδίνο το 2012. Όμως, ο βραχίονας είναι γεμάτη με ταλαντούχους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής κάτω των 23 ασημένιο μετάλλιο Ζέλιμκαν KHADJIEV (FRA) Που θα έχουν τους ντόπιους στην αρένα στα πόδια τους, όταν είναι στο ψάθες.

57 κιλά (31 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Giorgi EDISHERASHVILI (AZE). 2017 Πρωταθλητής Ευρώπης και 2016 Golden Grand Prix Τελικός νικητής. Πραγματοποίησε τη μετάβαση στο Αζερμπαϊτζάν το 2016 αφού ήταν μέλος της παγκόσμιας ομάδας και ο Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής για τη Γεωργία το 2013.

Οι επιθετικοί - 2016 παγκόσμιος επιθετικός Beka LOMTADZE (GEO), ευρωπαϊκός πρωταθλητής U23 Suleyman ATLI (TUR) Dark Horses - τίτλος του τουρνουά Dan Kolov ERDENEBAT Bekhbayar (MGL), 2017 Ανδρέας Δούκοβ (ROU)

61 κιλά (33 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Vladimir KHINCHEGASHVILI (GEO). Ρίο 2016 χρυσό μετάλλιο, παγκόσμιος πρωταθλητής 2015, και τα 57kg. Δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης σε 61 κιλά. Εξαιρετική ισορροπία και ευελιξία, δύσκολο να σκοράρει. Οι πιο επικίνδυνες όταν βγαίνουν στον πίνακα αποτελεσμάτων.

Οι προκριματικοί - ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 Logan STIEBER (ΗΠΑ), ο ευρωπαϊκός πρωταθλητής U23 Gadshimurad RASHIDOV (RUS)

Dark Horses - Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Haji ALIEV (AZE), 2017 Πρωταθλητής Ασίας Behnam EHSANPOOR (IRI)

65 κιλά (34 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Zurabi IAKOBISHVILI (GEO). Κέρδισε το Ziolkowski Memorial στο 70kg, 13-7, πάνω από το Magomedkhabib KADIMAGOMEDOV (RUS). 2017 Ευρωπαϊκό χάλκινο μετάλλιο. Οι έξι κορυφαίοι νικητές στο Ρίο 2016 είτε απούσα είτε με 70 κιλά, αφήνοντας την πόρτα ανοικτή για έναν νέο πρωταθλητή.

Ολυμπιονίκης - Ziolkowski Memorial titlist Alan GOGAEV (RUS), 2017 Πρωταθλητής της Ασίας Bajrang BAJRANG (IND) Σκούρο άλογο - 2016 Ευρωπαίος πρωταθλητής σε 70kg Magomedmurad GADZHIEV (POL), 2017 Πανεπιστήμιο της Αμερικής Franklin GOMEZ (PUR)

70 κιλά (31 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Frank CHAMIZO (ITA). Ρίο 2016 χάλκινο μετάλλιο, παγκόσμιος πρωταθλητής 2015, και οι δύο σε 65 κιλά. 2017 Πρωταθλητής Ευρώπης. Επίσης, ο παγκόσμιος χάλκινο μετάλλιο του 2010 για την Κούβα στα 55 κιλά. Ανορθόδοξο στυλ, έμπειρο στο να στρέψει τις αμυντικές καταστάσεις σε σκοράρισμα ευκαιριών για σημεία στο ταμπλό.

Ολυμπιακοί αγωνιστές - Ρίο 2016 χάλκινο μετάλλιο Ikhtiyor NAVRUZROV (UZB), τίτλος Yasar Dogu Magomedkhabib KADIMAGOMEDOV (RUS)

Dark Horses - 2016 παγκόσμιος χάλκινο μετάλλιο Moustafa HOSSEINKHANI (IRI), 2015 παγκόσμιος χάλκινο μετάλλιο James GREEN

74 κιλά (34 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Jordan BURROUGHS (ΗΠΑ). Τρίχρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, χρυσός αθλητής του Λονδίνου 2012. Πέτυχε στο ένατο στο Rio 2016. Έρχεται στο Παρίσι με περισσότερους τίτλους παγκόσμιου επιπέδου από οποιονδήποτε άλλο παλαιστή στο freestyle (4) φέτος. Αντιμετωπίζει ένα ισχυρό πεδίο αναζητώντας το No.5.

Ολυμπιακοί αγωνιστές - Ρίο 2016 χάλκινο μετάλλιο Soner DEMIRTAS (TUR), παγκόσμιος πρωταθλητής 2014 σε 70kg Khetik TSABOLOV (RUS)

Dark Horses - Δύο πρωταθλητής Ασίας Bekzod ABDURAKHMANOV (UZB), 2017 Yasar Dogu τίτλος Muslim EVLAEV (KGZ)

86 κιλά (26 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Hassan YAZDANI CHARATI (IRI). Ρίο 2016 χρυσό μετάλλιο στα 74 κιλά, παγκόσμιος ασημένιος μετάλλιος 2015 στα 70 κιλά. Κτύπησε ένα νίκες για το Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά χάθηκε από την πτώση στον τελικό. Θέτει το ερώτημα αν η προστιθέμενη ράβδος, που αποκτήθηκε σε διάστημα δύο ετών, έχει επηρεάσει το στυλ και την αντοχή του.

Challengers - Δύο ευρωπαίοι επιλαχόντες Aleksander GOSTIEV (AZE); Ρίο 2016, Λας Βέγκας 2015 ασημένιος μετάλλιος Selim YASAR (TUR)

Σκούρο άλογο - Ρίο 2016 χάλκινο μετάλλιο J'Den COX (ΗΠΑ), Τίτλος του μνημείου Ziolkowski Vladislav VALIEV (RUS)

97 κιλά (30 καταχωρήσεις)

Συν-αγαπημένα - Kyle SNYDER (ΗΠΑ) & Abdulrashid SADULAEV (RUS). Και οι δύο χρυσά μετάλλια του Ρίο 2016, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2015. Sadulaev διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής cadet (2012, 2013)? Snyder junior παγκόσμιος πρωταθλητής (2013, junior world bronze (2014)). Τελευταία απώλεια: Sadulaev, Νοέμβριος 2013, Snyder, Φεβρουάριος 2017

Dark Alphabets - Αλί Αλιέβτ του τίτλου του τουρνουά Arslanbek ALBOROV (AZE), 2016 Χρυσό Grand Prix Τελικό επιλαχόν Reineris SALAS PEREZ (CUB)

125 κιλά (29 καταχωρήσεις)

Αγαπημένο - Taha AKGUL (TUR). Ρίο 2016 χρυσό μετάλλιο, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Επιδιώκοντας να γίνει ο πρώτος ελεύθερος πάλης σε σούπερ βαρέων βαρών για να κερδίσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους σε σειρά από τον Soslan ANDIEV (URS) από το 1975 έως το 1978.

Αμφισβητίες - Ρίο το 2016 το χάλκινο μετάλλιο Geno PETRIASHVILI (GEO), Αλί Αλίεφ τουρνουά titlist Alan ZASIEIEV (UKR)

Σκούρο Άλογα - 2015 κόσμο ασημένιο μετάλλιο Jamalladin Μαγκομέντοφ (AZE), 2017 Ziolkowski Memorial titlist Ντάνιελ Ligeti (HUN)

Σχόλια
Κουκλίδης Χαράλαμπος

Διαχειριστής του www.palema.gr, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής πάλης στον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ὁ Ἠμαθίων.

Ιστότοπος: www.palema.gr