Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τρίτο καλοκαιρινό camp που πραγματοποιήθηκε στην Borowice της Πολωνίας.

Στις 15/11/2014 έλαβε χώρα στο Παρίσι το ΝΑGA (Νorth American Grappling Asossiation), το μεγαλύτερο πρωτάθλημα GRAPPLING στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα 2 παγκοσμίως, με συμμετοχή 1200 αθλητών από όλες τις χώρες του κόσμου και από όλα τα μαχητικά στυλ.

Ο αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Βικτώρια Ευόσμου Θεσσαλονίκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 77 κιλών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling (Gi style) της FILA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης) που διοργανώθηκε στο London του Canada από τις 12 έως και 15 Ιουνίου 2013.

Ένα καταπληκτικό έργο του Πρωταθλητή του grappling Ερμή Δημητρόπουλου δημιούργησε η ζωγράφος Δέσποινα Καλυμνάκη, το οποίο παρουσιάζεται στην Εικαστική Έκθεση Δημιουργών Ελευσίνας-Μαγούλας.

Την Κυριακή 14 Aπριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 6ο Hellas Top Team Championship στα αθλήματα Grappling & MMA στο Περιστέρι (Μπουρνάζι), οδός Σπετσών 24-28.

Οι Μαχητές του Δράκου (Dragon’s Fighters)

Γράφτηκε από την Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 02:05

Στη Σκόπελο, στη μικρή αυτή γωνιά του Αιγαίου, στον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητικό όμιλο, εδώ και 2 σχεδόν χρόνια ιδρύθηκε τμήμα Μεικτών Πολεμικών Τεχνών, με έδρα το Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μπάσκετ-Βόλεϋ του Δήμου Σκοπέλου.

Κρίσεις για το FILA grappling στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 00:57

Μια αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο FILA grappling στην Ελλάδα, με αφορμή το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στις 21/01/2013, από ένα φίλαθλο του αθλήματος.

Αναχωρούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων Πάλης στην Κρακοβία της Πολωνίας οι Αθλητές και οι Αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων Grappling - MMA με τους συνοδούς τους.

Τιμές για τη Μαρία Παπαδοπούλου

Γράφτηκε από την Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 21:56

Τιμήθηκε η αθλήτρια πάλης του Α.Ο. Σκοπέλου Μαρία Παπαδοπούλου.

Από την εφημερίδα Βόρειες Σποράδες
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το Grappling στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 01:05

Το Grappling θυμίζει πολύ την αρχαία κάτω πάλη, που ονομαζόταν και αλλιώς "αλίνδησις". Στην κάτω πάλη δεν αρκούσε η πτώση. Ο αγώνας συνεχιζόταν, ώσπου ο ένας από τους δύο αθλητές να παραδεχθεί την ήττα του. Ο παλαιστής ύψωνε το χέρι του με το δείκτη τεντωμένο για να τον δει ο κριτής (απαγόρευε). Κατά παρόμοιο τρόπο, σήμερα, ο αθλητής του Grappling ανακηρύσσεται νικητής, όταν ο αντίπαλός του παραδίδεται χτυπώντας το πόδι ή το χέρι του ή και λεκτικά. Επιπλέον, αν ο διαιτητής διαισθανθεί ότι ένας από τους αθλητές κινδυνεύει, τότε ανακηρύσσει τον νικητή. Αυτή είναι η πιο βασική ομοιότητα ανάμεσα στα δύο αθλήματα, αλλά και οι επιτρεπόμενες τεχνικές, όπως οποιοδήποτε είδους πνιγμού (εκτός της χρήσης του χεριού που κλείνει την τραχεία), οποιαδήποτε εξάρθρωση χεριού και κλείδωμα ώμου ή καρπού, όπως και οποιοδήποτε κλείδωμα ποδιού η πτέρνας.