Διαβιβαστικό προς όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες απέστειλε η ΓΓΑ προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάθεση καθηκόντων Ομοσπονδιακών Προπονητών ή Τεχνικών Συμβούλων σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στο Δημόσιο, για το διδακτικό έτος 2016-2017.

Ανακοινώθηκαν στις 8 Απριλίου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα ποσά των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις ελληνικές ομοσπονδίες για το 2015, με την ΕΟΦΠ να παίρνει τα περισσότερα χρήματα από τα υπόλοιπα μαχητικά αθλήματα.

Επιχορηγήσεις Ομοσπονδιών για το 2014

Γράφτηκε από τον Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 13:49

Σε συνέχεια της απόφασης που λήφθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού για πρόσθετη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού με συνολικά 11 εκ. ευρώ, υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Ανδριανό η αναλυτική κατανομή της πρόσθετης χρηματοδότησης στις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας.

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι, στο πλαίσιο κατανομής της πρόσθετης χρηματοδότησης στον ελληνικό αθλητισμό, θα ακολουθήσει η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση) και μετέχουν στα πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών, καθώς και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας με Αναπηρία (Ε.Α.Ο.Μ.ΑμεΑ), της Ομοσπονδίας καλαθοσφαιριστών με καρότσι και της Ομοσπονδίας Κωφών.

Ίδρυση νέων Σχολών Προπονητών

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 08:42

Στο πλαίσιο του προγράμματος ίδρυσης σχολών προπονητών, με αποφάσεις που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός,

Διακριθέντες αθλητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 15:08

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 16.523 αθλητών που έχουν πετύχει αθλητικές διακρίσεις και έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σε ειδικό πίνακα του υπουργείου Παιδείας ώστε να επωφεληθούν των προνομίων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ καθώς και τα τμήματα Φυσικής Αγωγής.

Τις τακτικές επιχορηγήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2013, ανακοίνωσε η γενική Γραμματεία αθλητισμού με δελτίο τύπου στις 08 Απριλίου.

Σχολικό πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν.

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 20:31

Υλοποιείται φέτος με επιτυχία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στα σχολεία της χώρας, λεπτομερέστερα:

Παγκόσμιος Κώδικας Αντιντόπινγκ

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 16:10

Εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία για το αντιντόπινγκ με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO κατά της φαρμακοδιέγερσης για τον αθλητισμό, μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Συγχαρητήρια επιστολή του Γ.Γ. Αθλητισμού

Γράφτηκε από την Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 07:44

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην κ. Κατερίνα Π. Παναγοπούλου, Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρο του Σωματείου "Καλλιπάτειρα" για την βράβευση της από την ΔΟΕ με το Ευρωπαϊκό βραβείο "Γυναίκα & Αθλητισμός" για το έτος 2012.