Επιστολή έστειλε στον κ. Λάμπη Νικολάου, Επίτιμο Μέλος ΔΟΕ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, ζητώντας του να κάνει άμεσα εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για την ξαφνική απώλεια ανήμερα των Φώτων, του πρώην μέλους της Ολομέλειας (2001 - 2004) και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών, Γιάννη Παντελίδη σε ηλικία 59 ετών.

Στα 12 μετάλλια έχει φτάσει η Ελλάδα στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας που γίνονται στη Πεσκάρα, με τη χώρα μας να είναι τρίτη στη γενική κατάταξη σε σύνολο 24 χωρών.

Πραγματοποιήθηκε στο Μονακό η 127η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπου ο Πρόεδρος της Τόμας Μπάχ έφερε προς ψήφιση 40 προτάσεις με σημαντικές αλλαγές που οδηγούν προς το μέλλον το Ολυμπιακό Κίνημα.

Θριαμβευτική ήταν η σημερινή ημέρα για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Νanjing 2014" με την κατάκτηση τριών μεταλλίων, δύο ασημένιων κι ενός χάλκινου.

To πρώτο της μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Nanjing 2014". Στο βάθρο ανέβηκε η Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου στο μονό σκιφ της κωπηλασίας.

Αναχωρεί αύριο Τρίτη (πτήση Lufthansa LH 1753, 12/8, 19.10) η ελληνική αποστολή που θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην πόλη Ναντζίνγκ της Κίνας.

13η Αθλητική Ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 08:33

Στον Πειραιά θα γεμίσει μεθαύριο Τετάρτη 14 Μαίου, στις 9 το πρωί από χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που θα μετάσχουν στη 13η Αθλητική Ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) στα πλαίσια προώθησης του Αθλητισμού, του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών.

Εκπαιδευτικές δράσεις της ΔΟΑ για το 2014

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 08:22

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για το 2014 αρχίζουν σήμερα με την 12η Κοινή Διεθνή Σύνοδο για Προέδρους ή Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Στελέχη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

H Tελετή Υποτροφιών του Ιδρύματος Λεβέντη

Γράφτηκε από τον Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 09:29

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, την Tελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία παρευρέθησαν πολλοί και σημαντικοί παράγοντες από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.