Η συγκινητική ιστορία του Γκάρετ

Γράφτηκε από τον  Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
O Γκάρετ «G Money» Χολέβε o πρώτος παλαιστής και προπονητής ΜΜΑ με σύνδρομο Down. O Γκάρετ «G Money» Χολέβε o πρώτος παλαιστής και προπονητής ΜΜΑ με σύνδρομο Down.

Οι παλαιστές μεικτών πολεμικών τεχνών (Mixed Martial Arts -MMΑ) είναι γνωστοί για την αντοχή τους και δεν σταματάνε πουθενά. Ετσι και ο Γκάρετ «G Money» Χολέβε, μπορεί να πάσχει από σύνδρομο Down, όμως υπερνίκησε τα φυσικά εμπόδια και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Το ΜΜΑ είναι από τις πιο σκληρές και δύσκολες πολεμικές τέχνες γιατί προϋποθέτει καλή γνώση πολλών πολεμικών τεχνών όπως πυγμαχία, jiu jitsu, ελεύθερη πάλη, ελληνορωμαική πάλη, judo, karate, kickboxing, tae kwon do.

Ο 26χρονος Χολέβε ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ένα γυμναστήριο άνοιξε στην πόλη του, την Κούπερ Σίτι και ήδη έχει ξεκινήσει να προπονεί ο ίδιος μικρότερα παιδιά.

Ο πατέρας του Χολέβε, Μιτς εξηγεί πώς όλα ξεκίνησαν όταν πρότεινε στους τρεις γιους του να επισκεφθούν το γυμναστήριο. Ο Γκάρετ όμως ήταν ο μόνος που τον ακολούθησε. Από τότε ο πατέρας του έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις από τον κόσμο αλλά και από συγγενείς, που επιτρέπει στο γιο του να κατεβαίνει σε αγώνες, όμως ο Γκάρετ είναι πραγματικά ευτυχισμένος και νιώθει ότι έχει βρει ένα σημαντικό νόημα στη ζωή του.

Ο 25χρονος προπονείται για τέσσερις ώρες την ημέρα και επίσης προπονεί τις μικρότερες τάξεις. Παράλληλα ξεκίνησε μία διατροφή χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, υψηλή σε πρωτεΐνες.

Οταν δεν προπονείται, ο Χολέβε κάνει βόλτα με τους δύο αδελφούς του Λόγκαν και Ζακ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια
Παγγέας Χρήστος

Διαχειριστής του www.palema.gr, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής ελληνορωμαϊκής πάλης στον Αθλητικό Σύλλογο Επαρχίας Ελασσόνας "Παλαίστρα".

Ιστότοπος: www.palema.gr