Ο νόμος του Pareto

Γράφτηκε από τον Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 22:11

Πως μπορούμε να επιτύχουμε το 80% των αποτελεσμάτων καταβάλλοντας το 20% της προσπάθειας.

Σύνοψη της παρουσίασης του Dr. Τσουκαλά στο Διεθνές Forum Συνέδριο Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής για τον ρόλο της βιταμίνης D στην υγεία των παιδιών και των ενηλίκων.

Τέλος Εποχής για την Χοληστερίνη

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 15:06

Κάθε πέντε χρόνια η επιτροπή σύστασης διατροφικών κατευθυντήριων οδηγιών των ΗΠΑ (Dietary Guidelines Advisory Committee) συντάσσει μια αναφορά που επηρεάζει σε ευρεία κλίμακα την παγκόσμια κοινότητα σε θέματα διατροφής και υγείας. Οι συγκεκριμένες συστάσεις επηρεάζουν άμεσα τις αναφορές στον τύπο για τη διατροφή, τους ισχυρισμούς υγείας των εταιρειών παρασκευής τροφίμων, τις συστάσεις και οδηγίες που δίνουν γιατροί και διαιτολόγοι, τη διατροφή στα σχολεία μέχρι και τον τρόπο διαφήμισης των τροφίμων.

Βιταμίνη Κ, είναι η Νέα βιταμίνη D;

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 22:27

To 2006 δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στο κόσμο, το Χάρβαρντ και το UCLA, διεκπεραίωσαν ένα πείραμα που σήμερα θεωρείται πλέον ιστορικής σημασίας. Απέδειξαν ότι για έχουν πρόσβαση τα κύτταρα μας στο DNA και για την επιτέλεση βασικών λειτουργιών στο σώμα μας, είναι απαραίτητη η παρουσία της βιταμίνης D.

Καρκίνος και Μιτοχόνδρια

Γράφτηκε από τον Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 09:57

Νέα στοιχεία μας αποκαλύπτουν τους μηχανισμούς που οδηγούν στην μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων και τη σχέση τους με τα μιτοχόνδρια.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε βιωματικό σεμινάριο με τον ιατρό και συγγραφέα Δημήτρη Τσουκαλά με αφορμή το νέο του βιβλίο ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Μήπως ανήκετε στις μαμάδες που τρέμουν ότι το παιδί τους θα γυρίσει από το σχολείο μέσα στα χώματα και τα μικρόβια που έχει μεταφέρει από το σχολείο και σπεύδετε να το αποστειρώσετε;

Με τόσες διαθέσιμες επιστημονικές πληροφορίες γύρω από το ότι η σόγια δεν αποτελεί υγιεινή επιλογή στη διατροφή, με σοκάρει το γεγονός ότι πολύς κόσμος εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι ωφέλιμη – ακόμα και άνθρωποι που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα, όπως ένας γιατρός!

Πράσινες ντομάτες για δυνατούς μυς

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 18:29

Η μυϊκή ατροφία είναι ένα πρόβλημα που προκαλείται λόγω της γήρανσης του οργανισμού μας, αλλά και εξαιτίας διαφόρων ασθενειών (π.χ. καρκίνος, καρδιακή ανεπάρκεια) και τραυματισμών (π.χ. ορθοπεδικές κακώσεις).

Το Καλύτερο Φάρμακο

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 09:21

Γνωρίζουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός για την εμφάνιση μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία μας.