Περιγραφή του μετρικού όρου "Εύρος Ισχύος"

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 15:23

Την περιγραφή του επιστημονικού όρου "Εύρος Ισχύος" τον οποίον αναρτά πλέον στα στατιστικά της έδωσε σε άρθρο της η UWW, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την πρόγνωση της εξέλιξης μιας αναμέτρησης.

Από μικρό παιδί ο Γιώργος Παμφίλης ενθουσιάστηκε με το άθλημα της πάλης όταν, το 1953, σε ηλικία 12 ετών βρέθηκε ένα απόγευμα στον Πανελλήνιο Γ. Σ. και παρακολούθησε για πρώτη φορά προπόνηση ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ένα άρθρο που ξεκαθαρίζει βασικές έννοιες προπονητικής, όπως δύναμη, λειτουργική και μη λειτουργική μυϊκή υπερτροφία, μέγιστη και σχετική δύναμη.

Προσωπικά θέματα και άλλα

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 11:58

Με το παρόν άρθρο ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Σκόλιας θίγει το θέμα των «ειδικών» της προπονητικής, οι οποίοι όμως στερούνται την απαραίτητη πρακτική εμπειρία, όπως και άλλα βασικά θέματα και μύθους της προπονητικής.

Σχετικά με την προπόνηση κοιλιακών

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 12:17

Η σπουδαιότητα της καλής κατάστασης των κοιλιακών μυών οδηγεί πολλές φορές στην υπερβολή με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη στην προπόνησή τους. Στο άρθρο που ακολουθεί δίνονται οι βασικές αρχές που πρέπει να τηρούνται για την ενδυνάμωσή τους.

Σχετικά με τον εγκάρσιο κοιλιακό

Γράφτηκε από τον Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 15:37

Η υπερβολική εκγύμναση του εγκάρσιου κοιλιακού μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που μπορεί να λύσει. Ειδικά σε άτομα με προβλήματα στη μέση και πολύ περισσότερο εάν δεν γνωρίζεις τη γενική κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος και ειδικότερα στους αθλητές εάν δεν γνωρίζεις και την ολική επιβάρυνση του μυοσκελετικού συστήματος.

Το σώμα είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη κατασκευή και είναι σχεδόν αδύνατον να διαχωρίσεις το ένα σύστημα από το άλλο. Επιπλέον, κάθε σύστημα έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα για την προσαρμογή του σε στρεσογόνους παράγοντες, όπως η προπόνηση.

Παράδοξο Lombard

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 00:00

Το παράδοξο Lombard περιγράφει μία παράδοξη μυϊκή σύσπαση στο ανθρώπινο σώμα. Όταν σηκωνόμαστε από την καθιστή θέση ή πηγαίνουμε προς την καθιστή θέση, τόσο οι οπίσθιοι μηριαίοι όσο και ο τετρακέφαλος συσπώνται συγχρόνως, παρά το γεγονός ότι είναι ανταγωνιστές.

Καθώς η προπόνηση των στροφέων του βραχιόνιου οστού γίνεται "μόδα", τόσο και τα προβλήματα στην ωμική ζώνη αυξάνονται.

Επικίνδυνες Ασκήσεις με Βάρη

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 00:00

Για τη σωστή αξιολόγηση των ασκήσεων με βάρη πρέπει να γνωρίζουμε καλά τη λειτουργία του νευρομυοσκελετικού συστήματος για να χρησιμοποιούμε ασκήσεις με υψηλή αποτελεσματικότητα και χαμηλή επικινδυνότητα.