Ο Serge Tisseron είναι γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, από τους πιο γνωστούς στη χώρα του. Δίνει κατευθύνσεις έρευνας στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot. Μελετά τις σχέσεις των νέων με τις νέες τεχνολογίες, τις παρανοήσεις ανάμεσα στους ενήλικες και την επόμενη γενιά, και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας στους νέους ανθρώπους.

«Μπορείς ν’ ανακαλύψεις περισσότερα για
έναν άνθρωπο μέσα σε μία ώρα παιχνιδιού
απ’ ότι μέσα σ΄ ένα χρόνο συζήτησης»

Πλάτων 427-347 π.Χ.

H σημασία του προπονητή - δασκάλου

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 21:40

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.
Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και επηρεάζει άλλους.
(Μπαμπινιώτης)

Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας θα φιλοξενήσει το μικρό κινητό «Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης» με μορφή μουσειοβαλίτσας η οποία περιέχει αντίγραφα από ειδώλια του Μουσείου , αντίγραφα από χάλκινα εργαλεία, καθώς και βιντεοταινία, εκπαιδευτικό υλικό, και φωτογραφική έκθεση με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Εορτασμός της "Επετείου του Όχι"

Γράφτηκε από την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 14:52

Με το χρονικό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ποιήματα, θεατρικό και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για το Έπος του '40 στο Δημ. Σχ. Ασβεστόπετρας στις 25 Οκτωβρίου 2013.

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Γράφτηκε από την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 09:45

Με μεγάλη προσέλευση εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία".

Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Ασβεστόπετρας έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα με τη βοήθεια των δασκάλων τους (Ιωαννίδη Λουκά, Κώστα Γοτουχίδη, Μάγκου Νατάσας).

Επιμορφωτική ημερίδα Καθηγητών Φ. Αγωγής Ν. Ημαθίας

Γράφτηκε από την Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 09:09

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Ν. Ημαθίας κ. Μπουζιώτα Κωνσταντίνο και που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχ. Βέροιας στις 21-11-2012 για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας με θέμα: "Ψυχοκινητική Αγωγή- Κινητική Μάθηση".

Παιχνίδια φιλαναγνωσίας στο δάσος

Γράφτηκε από την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 07:57

Τη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 τα παιδιά του 8ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό και τα παιχνίδια του "λύκου" στην αυλή του σχολείου τους.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημ. Σχολ. Ασβεστόπετρας μαζί με τους δασκάλους τους (Νάκη Βάσω, Κώστα Γουτουχίδη , Φαννή Σίσιου, Καλλιόπη Σαουλίδου, Αθηνά Μήγκου και το διευθυντή του σχολείου κ. Ιωαννίδη Λουκά) πήραν μαθήματα ...τρύγου στον αμπελώνα του χωριού.