Χριστόφορος Κωνσταντίνος

Χριστόφορος Κωνσταντίνος

Προπονητής του Παλαιστικού & Αρσιβαριστικού συλόγου "Μίνωας" στο Ηράκλειο της Κρήτης.

URL Ιστότοπου: http://minoaspalaistikos.blogspot.com
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 18:50

Έλληνα ξύπνα πριν να είναι αργά…

Είναι πολλά που θα θελα να γράψω κι όμως δεν το κάνω. Δεν ξέρω τι από όλα αυτά που συνθέτει το μυαλό μου τα ήσυχα βράδια που κάθομαι στο τζάκι μας είναι πιο σημαντικό για να το μοιραστώ με τους άλλους. Με τους φίλους μου, με τους αδελφούς μου, με τους Έλληνες που δοκιμάζονται για άλλη μια φορά τούτες τις μέρες.

Σάββατο, 04 Μαΐου 2013 13:18

Η δύναμη της θυσίας του Χριστού

Είναι αστείο μερικές φόρες τι σε παρακινεί να γράψεις διάφορα πράγματα. Θυμάμαι από παιδί πόσο πολύ με εντυπωσίαζε η εβδομάδα των παθών. Ήταν ο λόγος που από μικρός άρχισα να νιώθω το τι μπορεί να είναι ο χριστιανισμός. Ήταν επίσης ο λόγος που άρχισα να μαθαίνω πράγματα, αλλά και να αμφισβητώ.

Πάνε δυόμιση χρόνια από την ολοκληρωτική επανίδρυση του Μίνωα Παλαιστικού Συλλόγου.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 01:23

Συνεπής με τις επιτυχίες ο Μίνωας!

Με ένα χρυσό, ένα χάλκινο και δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψε ο Μίνωας από την Α' προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Παμπαίδων Α' & Β' (Ζεφύρι, 16 Φεβρουαρίου).

Είναι φορές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κάτσεις και να γράψεις όλα αυτά που σκέπτεσαι στο χαρτί. Λες μπορεί να μη σε καταλάβουν. Μπορεί να σε πουν υπερβολικό. Όμως όταν έχεις περάσει από την παλαίστρα, όταν υπάρχουν άνθρωποι που σαν και σένα έχουν δώσει ένα μικρό κομμάτι του εαυτού τους σε αυτό που λέγεται «Πάλη», τότε λες γιατί να μην τα γράψω; Εκείνοι σίγουρα θα με καταλάβουν. Βλέπω στα πρωταθλήματα φίλους προπονητές με το άγχος στα μάτια για το αύριο της πάλης. Το έχω κι εγώ αυτό το βλέμμα πολλές φορές, είναι αλήθεια. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι όμως που με κάνουν να το ξεπερνώ.

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 01:00

Κυπελλούχος ο Μίνωας στην πάλη στην άμμο

Οι παλαιστές του Μίνωα κατέκτησαν 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο κύπελλο πάλης στην άμμο που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012.

Πέρα από την σχέση μου με την πάλη για ένα πράγμα θα είμαι πάντα περήφανος. Για τον Προπονητή, Πατέρα και φίλο, Δημήτριο Χριστόφορο. Έναν παλαιστή ξεχασμένο και αδικημένο από τις περιστάσεις της εποχής. Έναν παλαιστή αδικημένο από τον ίδιο του τον εαυτό και από τον τρόπο που αντιμετώπισε τα πράγματα τότε. Κάποιοι προπονητές μου είχαν πει πριν καιρό ότι δεν ξέρουν τι έχει κάνει στην πάλη. Κι έτσι είπα να του πάρω μια συνέντευξη και να προσπαθήσω να ταξιδέψω μαζί του στα χρόνια της πάλης του 1970 και πλέον. Αλλά για να μην μακρηγορώ σας παραθέτω τα λεγόμενα του.

Μετά από μια άριστη διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Μίνωας παλαιστικός σύλλογος κατέκτησε 9 χρυσά και 6 ασημένια μετάλλια στις 12 κατηγορίες των αγώνων. Οι αγώνες ξεκίνησαν με παρέλαση των σωματείων και ανάγνωση του «όρκου του αθλητή». Οι 67 αθλητές των Κρητικών συλλόγων της ελληνορωμαϊκής πάλης που γέμισαν την παλαίστρα του Παγκρήτιου σταδίου, αγωνίστηκαν στις κατηγορίες των Παμπαίδων Α', Παίδων και Εφήβων ενώ οι αγώνες συμπεριελάμβαναν και όλες τις παιδικές κατηγορίες από 5 έως 12 ετών.

Μεγάλωσα με τις ιστορίες του πατέρα μου που ανδρώθηκε στην εθνική ομάδα της πάλης. Μεγάλωσα με ιστορίες για τους φίλους του: το Μυγιάκη, το Χολίδη, το Γαλακτόπουλο, τον Θανόπουλο, το Χατζηιωαννίδη, τον Ποζίδη αλλά και άλλους μεγάλους αθλητές που στελέχωναν την εθνική ομάδα τότε. Μου έλεγε για τα ταξίδια τους, για τις νίκες τους, για τις ήττες τους και γενικά για όλες τις περιπέτειες τους. Αυτή η εποχή νομίζω, ότι ήταν που έκανε την πάλη στην Ελλάδα μεγάλη.

Για να γίνεις αθλητής της πάλης πρέπει να το λέει η καρδιά σου. Όλα τα αθλήματα έχουν την αξία τους, όμως η πάλη δεν συγκρίνεται με τα άλλα αθλήματα. Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες συνδέανε απόλυτα την εκμάθηση της πάλης με την εκμάθηση της φιλοσοφίας.