Η υποκρισία, της υποκρισίας, την υποκρισία…

Γράφτηκε από τον Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 09:13

Πριν από ένα χρόνο, περίπου, έγραψα το «τελευταίο» μου άρθρο στο site. Βάζω σε εισαγωγικά τη λέξη «τελευταίο», επειδή τώρα ακριβώς παραβιάζω τα γραφόμενά μου.

Η ιστορία της λέξης Μόρφωση

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 16:00

Παιδεία είναι η μόρφωση για ν’ αποκτά ο αμόρφωτος νέα μορφή· εύμορφη, όμορφη.
Μορφώνω σημαίνει δίνω μορφή, σχήμα, σε κάτι α-σχημάτιστο, α-διαμόρφωτο, α-διάπλαστο.

Έλληνα ξύπνα πριν να είναι αργά…

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 18:50

Είναι πολλά που θα θελα να γράψω κι όμως δεν το κάνω. Δεν ξέρω τι από όλα αυτά που συνθέτει το μυαλό μου τα ήσυχα βράδια που κάθομαι στο τζάκι μας είναι πιο σημαντικό για να το μοιραστώ με τους άλλους. Με τους φίλους μου, με τους αδελφούς μου, με τους Έλληνες που δοκιμάζονται για άλλη μια φορά τούτες τις μέρες.

Το τελευταίο ανάγνωσμα

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 04:18

Ο περπατητής έχει ένα σκοπό. Να φτάσει κάπου. Και έναν δεύτερο. Να νιώσει κάθε του βήμα ξεχωριστά. Να γευτεί κάθε ερέθισμα και κάθε εμπόδιο. Κι αναρωτιέμαι ποιος από τους δύο σκοπούς είναι η πανάκειά του. Ο τερματισμός ή το συνεχές βίωμα;

Τι Παρίσι, τι Ναϊρόμπι

Γράφτηκε από τον Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 23:53

Τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Γαλλία έχουν χιλιογραφτεί και δε χρειάζονται περαιτέρω ανάλυσης. Ανείπωτη τραγωδία. Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι η πλήρης μεροληψία. Η διαφοροποίηση και η διαχώριση ανθρωπίνων ψυχών.

Κολοκυθοκορφάδες αυγολέμονο

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 18:25

Τράπεζες κλειστές, ουρές στα ΑΤΜ, δημοψήφισμα, capital controls, εντάσεις στη Βουλή και δεν συμμαζεύεται. Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Για πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά.

Κι η τιμιότητα;

Γράφτηκε από τον Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 02:23

Παρακολουθώντας το γνωστό και άκρως επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι, που παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος, προβληματίστηκα για κάποια πράγματα. Διότι, το να ακροβατείς σε ψευδαισθήσεις και να κολυμπάς στα όνειρα άλλων, προκαλεί προβληματισμό, τουλάχιστον.

«Μου έλεγε, δύο μήνες πριν πεθάνει, ο Χρήστος Σβολόπουλος ¬ ο πρύτανης των Ελλήνων αθλητικογράφων: “Κάποτε, ήρθε στην εφημερίδα γυρεύοντας δουλειά ένας νέος, άγνωστος συντάκτης. Τον έστειλα να περιγράψει ένα ματς. Μου παρέδωσε τα χειρόγραφά του και εντυπωσιάστηκα!…

Υφυπουργέ, κ. Κοντονή, παραιτήσου

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 01:17

Με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, κ. Κοντονή, το πρωτάθλημα ξαναρχίζει, αρχής γενομένης από το προσεχές Σάββατο. Με την υποσημείωση ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, τουλάχιστον γι’ αυτήν την αγωνιστική, ου μην και για την επόμενη και για όλες. Τι συνεπάγεται αυτό;

Παραμύθια για παιδιά ή ψέματα για παιδιά;

Γράφτηκε από τον Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 23:14

Χειμώνας, τζάκι, χωριό, γιαγιά, παιδιά, παραμύθια. Συνειρμικά εξάγεται η επόμενη λέξη στον καθένα, δημιουργώντας μία εικόνα ονειρώδη και ζεστή.