Με αφορμή την προκριματική φάση των παμπαίδων/παγκορασίδων και τους τελικούς παίδων/κορασίδων, εφήβων/νεανίδων κατά την διάρκεια των οποίων παρατηρήθηκε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες περιφέρονταν εκτός γυμναστηρίου, και το χειρότερο, επισκέπτονταν τις τουαλέτες φορώντας τα παλαιστικά τους υποδήματα καθώς και απ’ το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν αρκετά κρούσματα μυκητιάσεων σε σωματεία, παραθέτουμε το ακόλουθο άρθρο (μετάφραση δημοσίευσης της Wikipedia).

Εμείς… οι γονείς των παιδιών - αθλητών !!!

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 18:05

Ο αθλητισμός και το παιγνίδι δεν είναι για τα παιδιά μόνο ένας τρόπος εξάσκησης και ανάπτυξης των σωματικών τους ικανοτήτων αλλά και μία ευκαιρία για να δημιουργήσουν καινούριους φίλους, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Μεταγραφές 2016

Γράφτηκε από τον Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 16:17

Οριστικοποιήθηκαν από την ΕΛ.Ο.Π. οι μεταγραφές για το 2016 με την ανακοίνωση του πίνακα των αθλητών και των σωματείων στα οποία αυτοί θα αγωνίζονται πλέον κατά το αγωνιστικό έτος 2017.

Γιατί αγχώνονται οι αθλητές;

Γράφτηκε από τον Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 16:27

Είναι ένα από τα κύρια «προβλήματα» των αθλητών. Αναστέλλει τη λειτουργικότητά τους, «χαλάει» την εμπειρία των αγώνων, μειώνει την απόδοσή τους. Ο αθλητής «εύχεται» να περάσει η μέρα του αγώνα, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η υποκρισία, της υποκρισίας, την υποκρισία…

Γράφτηκε από τον Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 09:13

Πριν από ένα χρόνο, περίπου, έγραψα το «τελευταίο» μου άρθρο στο site. Βάζω σε εισαγωγικά τη λέξη «τελευταίο», επειδή τώρα ακριβώς παραβιάζω τα γραφόμενά μου.

Στις 25/09/16 ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων που έγινε στα Σκόπια της ΠΓΔΜ.

Ο Serge Tisseron είναι γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, από τους πιο γνωστούς στη χώρα του. Δίνει κατευθύνσεις έρευνας στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot. Μελετά τις σχέσεις των νέων με τις νέες τεχνολογίες, τις παρανοήσεις ανάμεσα στους ενήλικες και την επόμενη γενιά, και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας στους νέους ανθρώπους.

Περιγραφή του μετρικού όρου "Εύρος Ισχύος"

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 15:23

Την περιγραφή του επιστημονικού όρου "Εύρος Ισχύος" τον οποίον αναρτά πλέον στα στατιστικά της έδωσε σε άρθρο της η UWW, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την πρόγνωση της εξέλιξης μιας αναμέτρησης.

Έτσι ιδρύθηκε η πάλη της ΕΑΛ

Γράφτηκε από τον Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 15:50

Με τη ευκαιρία της αυριανής παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Στουκογεώργου "Τα βαρέα αθλήματα όπως τα έζησα" που θα γίνει στις 19.30 στη αίθουσα εκδηλώσεων των 4ου και 37ου δημοτικών σχολείων Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19) ο πρόεδρος της ΕΑΛ Σπύρος Μπαρμπούτης αφηγείται την ίδρυση του τμήματος πάλης από την ΕΑΛ.

Η πάλη στην τετραετία 2016-2020

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 15:56

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου της ομοσπονδίας πάλης από τον Δημήτρη Τραμπάκουλα, θέλω να του ευχηθώ καλορίζικος και να οδηγήσει το άθλημα εκεί που του αξίζει.